Case: Allergische astma door een vochtig huis?


Heb je er ooit bij stilgestaan hoe de toestand van je huis invloed kan hebben op je gezondheid? Neem nou het geval van allergische astma, een veelvoorkomende aandoening die verergerd kan worden door een vochtig huis. Bij Murprotec hebben wij een klant bijgestaan die te kampen had met precies dit probleem.

Hoe vochtigheid allergische astma kan verergeren

In het specifieke geval van onze klant, hadden ze last van condens en schimmelvorming op diverse plaatsen in hun huis. Hun jongste kind leed aan astma en moest veel hoesten, wat hen deed vermoeden dat er een verband was tussen de woningconditie en de gezondheidsproblemen. Na een gratis diagnose door één van onze Pro's bleek dat er inderdaad onvoldoende ventilatie in de woning was, wat resulteerde in een ophoping van vochtige en vervuilde lucht.

Murprotec's aanpak tegen ongezonde binnenlucht

Ons CTA-systeem werd op zolder geïnstalleerd met inblaaspunten in de plafonds naar de ruimtes die behandeld moesten worden. Zo werd er voorverwarmde en gefilterde lucht in deze ruimtes ingeblazen, wat een lichte overdruk creëert. Deze overdruk zorgt ervoor dat de schone lucht alle plekken bereikt, zelfs de moeilijkst bereikbare hoekjes zoals achter kasten en onder bedden. Via roosters in de ramen werd de vervuilde lucht afgevoerd.

JAS03575.jpgJAS03629.jpg

Het resultaat: een gezondere woning

Dankzij Murprotec genieten de bewoners nu van constante circulatie van verse lucht. Geen schimmelvorming of ongezonde lucht meer in huis. Voor mensen met allergische astma, zoals het jongste kind van onze klant, betekent dit een enorme verlichting van symptomen.

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

In de kijker

Vraag advies aan Murprotec

Heb je een vochtprobleem of wens je een preventieve controle?

Vraag nu je gratis expertise aan. Maak je keuze uit:

Een diagnose van je vochtprobleem

Een preventieve huisanalyse

Murprotec heeft meer dan 65 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.